Gebeden die vermag veel (Deel III)

Geplaatst door in januari 14, 2011

In die dagen werd Hizkia dodelijk ziek. En de profeet Jesaja, de zoon van Amoz, kwam tot hem, en zeide tot hem:, Alzo zegt de Heere, zet uw huis op orde : want gij zult sterven, en niet leven (Jesaja 38: 1).

Bidden is een schild voor hen die hun vertrouwen in God (Spreekwoorden 30: 5). We weten hoe dat koning Hizkia bad en God gaf hem meer jaren. Dit toont de kracht van het gebed. Gebed maakt ons hoopvol. maakt niet uit hoe grimmig de situatie kan worden. Nu, vraag jezelf: welke persoon zal ontmoeten tegenspoed beter? Is het degene die verzekering koopt voordat ramp of degene die verzekering is van mening tijdens ramp? Het voorkomen van ramp door ver voert proberen tot een ramp vast te stellen. Maar velen van ons gebed benadering als de dingen zijn kapot en moeten ze worden vastgesteld. Dat is bidden we als we bij de gevarenzone. Misschien is dat de enige gebeden maken we. Er is niets mis met bidden wanneer we in de problemen, op voorwaarde dat is niet de enige keer dat we vinden om te bidden. Gebed helpt ons omgaan met tegenslag met hoop, wetende dat we kunnen “wandeling door de vallei in vrede” (song). Dus wacht niet voor tragedie te slaan voordat je kunt beginnen te bidden. Bid dagelijks Ongeacht de situatie en ongeacht hoe je je voelt. Als we consequent bidden, we zullen zien het verschil in ons leven.

Zet uw huis op orde

Vaak zijn we onze huizen in orde wanneer we ons voorbereiden op de dood. Maar om geestelijk leven, We moeten dood zonde en kruisigen het vlees. “Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven: maar indien gij door de Geest doodt de daden van het lichaam, gij zult leven (Romeinsemet 8: 13).

Schema tijd om te bidden

Aan onze spirituele doelen te realiseren, moeten we ook inzetten voor onze eigen spirituele groei. We moeten de tijd om te bidden te stellen en om te bepalen hoe lang zullen we bidden. Dit is de tijd om alle distructions elimineren: TV, telefoon, bezoekers en andere levensvragen. Seek volledige rust. Kies een specifieke plaats en tijd. Dit moet de beste plek om nog weg van alles en iedereen zijn. Vinden dat geheime kast waar het is gewoon jij en God. Vindt dat plaats in uw huis, maar vinden het ook in je hart, en blijft aldaar.

De vaststelling van onze huizen in orde zal krijgen ons georganiseerd. Dat zal ons structuur te geven. Structuur zal ons helpen routine of schema te houden zodat we consequent kunnen zijn in ons gebedsleven. Als we niet hebben gepland gebed als onderdeel van onze dagelijkse activiteiten, zelfs met een goede bedoeling het bij den weg zal vallen, “Want wie van u, die een toren wil bouwen, zit niet eerst neder, en de kosten te berekenen, of hij voldoende om het af te hebben?” (St. Luke 14: 28).

Ik zal Hem een ​​liefelijke woning

Bereid je geest en ziel voor het gebed. Velen van ons besteden veel tijd voorbereiding van de buitenkant, maar het weglaten van de binnenkant (St. Matthew 23: 25-28). We moeten rekening houden met onze geestelijke houding op het moment van het bidden. Hoewel we gaan in gebed fysiek, maar gebed aanbieden en uitstorting van onze ziel en geest om God zou spiritueel. Gebeden om gebruik te maken veel zijn gemaakt met hele hart, ziel en geest niet alleen met de lippen, “Dit volk genaakt Mij met hun mond, en eert Mij met de lippen, maar hun hart is ver van mij (St. Matthew 15: 8 ). En Die de harten doorzoekt, weet de geest van de Geest, omdat hij bidt voor de heiligen volgens de wil van God (Romeinen 8: 27).

Geestelijke houding

Mediteren over Gods woorden maakt een goede woning voor de aanwezigheid van God. Dit is wanneer we moeten voor een moment vergeten over onze problemen, onze behoeften en waardoor ze bekend worden bij God. Onze verzoeken en smekingen moeten als laatste worden aangeboden in het gebed in plaats van eerste. De weduwe in Sarepta ontvangen een zegen toen ze geserveerd Elia eerste en diende zich na. En zij ging en deed naar het woord van Elia: en zij, en hij, en haar huis, aten vele dagen. 16 En de loop van de maaltijd verspild niet, Bovendien werd deze kruik olie fail, naar het woord van de Heer, dat Hij gesproken had door Elijah (I Koningen 17: 15-16). Eerst en dan jezelf dienen God.

Maken de plaats bevorderlijk is voor gebed. Wanneer we zijn gevuld met de aanwezigheid van God een geestelijke transactie vindt automatisch plaats: de lof gaan omhoog en de zegeningen naar beneden komen!! Wat een fellowship! Wanneer we aan God de eer en glorie die het gevolg is hem, in ruil God zegent ons buitengewoon overvloedig boven al wat wij bidden of denken, naar de kracht die in ons werkt (Efeziërs 3: 20).

Het maken van gebed een gewoonte in plaats van een evenement moet discipline. We moeten bidden zonder ophouden (I Thessalonicenzen 5: 17). Onze gebeden zullen effectief zijn als ze zijn niet alleen een lippendienst. Als onze huizen zijn in orde, dan zijn we klaar om de troon te benaderen en maak gebedsverzoeken.

Laten wij daarom met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade, dat wij barmhartigheid mogen verkrijgen, en genade vinden om hulp in tijd van nood (Hebreeën 4: 16).

Over de auteur

En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt (St. John 17: 3).

Reacties

One Response to “Gebeden die vermag veel (Deel III)”

  1. Zanele zegt:

    Ik hou van deze update…Nogmaals bedankt! Het is praktisch en zou iedereen een goede start te geven aan een bevredigende en consistente gebedsleven. Ik hou vooral het deel dat betrekking heeft op het gebed als verzekering voor de ramp…! Ik weet zeker dat deze updates zegen mij, hoop dat ze doen veel meer voor anderen!

Laat een reactie achter

BELANGRIJK! Om te kunnen gaan, moet u de volgende eenvoudige wiskunde op te lossen (dus we weten dat je een mens bent) :-)

Wat 12 + 8 ?
Laat deze twee gebieden zoals het is: